Video: een belangrijke pedagogische troef

Met meer dan 36 miljoen Franse internetgebruikers die in 2015 minstens één video hebben bekeken, is de vaststelling duidelijk: de bevolking heeft steeds meer honger naar video’s van allerlei aard.

Dus waarom niet surfen op deze digitale trend en er een modern en snel leermiddel van maken?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN INSTRUCTIE VIDEO?

De voordelen van het gebruik van video voor training zijn talrijk. Hier zijn de belangrijkste:

  • Toegankelijkheid: de video kan overal worden bekeken, op elk medium (smartphones, tablets, enz.). Geen compatibiliteitsproblemen meer afhankelijk van de werkplek waar u werkt…
  • Gebruik het als een corporate teaser: u kunt uw content vervolgens uitzenden op platforms zoals YouTube of direct op uw intranet bijvoorbeeld.
  • Verbreekt de eentonigheid en maakt dat de leerling zich wil inzetten en de training volledig wil volgen.
  • Laat een perfecte illustratie toe: wanneer een onderdeel complex is, maakt een video het makkelijker om het onderwerp te visualiseren en te begrijpen dan tekst of stilstaande foto’s.
  • Het gebruik van video in online trainingen lijkt daarom een goed idee. Dus waarom maak je niet je eigen? Voordat u aan de slag gaat, zijn hier 4 belangrijke elementen om in gedachten te houden bij het maken van uw toekomstige video.
Instructie video

4 ESSENTIËLE ZAKEN OM IN GEDACHTEN TE HOUDEN BIJ HET MAKEN VAN EEN EDUCATIEVE VIDEO

1. Schrijf realistische scenario’s

Real-life scenario’s verdienen de voorkeur om uw leerlingen in het middelpunt van uw onderwijsstrategie te plaatsen. Het toevoegen van interviews, concrete voorbeelden of relevante problemen en hun oplossingen is een slimme manier om het publiek zoveel mogelijk te betrekken. Hoe kan je door te abstracte gevallen te nemen, je leerlingen ertoe brengen de overgebrachte boodschappen op een relevante manier te identificeren en te begrijpen?

2. Het geven van een aantrekkelijke titel

De naam die u aan uw video geeft, heeft, net als het onderwerp, ook de kracht om de leerling de inhoud ervan te laten zien. Waarom formuleren we geen titel in de vorm van een vraag of een suggestieve zin? Dit zal een zekere nieuwsgierigheid opwekken, waardoor de lezer geïnteresseerd raakt in het onderwerp.

3. Spelen met visuele effecten

Omdat de aandachtsspanne van de leerlingen de laatste jaren steeds korter is geworden, wordt het essentieel om de visuele hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld stilstaande beelden of computergraphics, te variëren. Dit zal het monotone ritme “breken” dat kan worden gegenereerd door een eenvoudig schot op de trainer. Aarzel dus niet om uw video dynamisch te maken door uw visuele ondersteuning te diversifiëren.

4. De keuze van de muziek is belangrijk!

Muziek kan het verschil maken, zowel in positieve als in negatieve zin. Het zal uw video tot leven brengen en een sfeer creëren die de leerling aanmoedigt om zich in te kopen en zich te engageren. De muziek die uw video zal begeleiden is niet toevallig, maar is een belangrijk element en net zo belangrijk als het onderwerp van de video en de manier waarop deze wordt gepresenteerd.

In dit artikel hebben we de redenen en trucs uitgelegd om eenvoudige tekstdia’s te vergeten en in plaats daarvan geweldige video’s te maken. Nu is het aan jou!